Chiftelute de peste

de Oana in Salau, 5 Oct 2017 | 14698 vizualizari

 

Chiftelute de peste, coapte in cuptor, cu mai putine grasimi, se prepara foarte usor si sunt ideale langa o salata colorata!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr file de salau
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita oregano uscat
  • In plus:
  • pesmet pentru tavalit chiftelutele
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de peste:

Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.

Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu aiba oase! Rastoarna-l in castron, adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Formeaza chiftelutele si tavaleste-le prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Pune-le intr-o tava pe hartie de copt si stropeste-le cu ulei de masline, apoi coace-le la 180 de grade C, cam 15 de minute, intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le inca 15 minute, pana se rumenesc.

Serveste chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata, sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau "pane"