V-am furat ideea in seara asta, ptr o cina cu musafiri nepretentiosi... Am folosit in locul chiftelutelor propuse de Dvs, "bile" facute din carne de carnat proaspat crud, scoasa din intestin; in locul cepei am folosit praz taiat f fin (se gateste mult mai repede si are o aroma mai subtila); am folosit pe langa rosii cherry si varza de Bruxelles; si am adaugat in tava si ceva vin alb... a iesit absolut delicios! Am acompaniat cu salata de andive cu sos de mustar... miaammm! Lasand la o parte timpul scurt investit in prepararea propriu-zisa! ptr postare si ptr idee!
Eu vă mulțumesc, Navidad, pentru apreciere și pentru ideile minunate în bucătărie...Sunteți o sursă inepuizabilă de rețete deosebite, în raport cu ceea ce cunoaștem, îndeobște și de invenții culinare de bun gust! Cred că preparatul dumneavoastră a fost foarte gustos. Nu ascund că-mi propun de mult timp să prepar praz, dar la noi se găsește mai rar... Iar ceea ce ați făcut merită încercat și în alte bucătării...!
iarasi ne laudam si ne multumim reciproc! Dar oare chiar nu ati mancat/preparat niciodata praz? Oare cum se poate, sa nu se gaseasca in Romania, o leguma atat de nepretentioasa si rezistenta la intemperii si depozitare? Noi ceapa folosim numai la "gulyas" si in tocaturi... iar ceapa rosie - numai cruda, in salata de rosii cu castraveti si branza... In rest, numai praz! Chiar si la supe, incluzand "Potage à l’oignon"/"Zwiebelsuppe", nemaivorbind de tocanite, gratin-uri , sau budinci sarate! Neaparat trebuie sa-l incercati!
Navidad, prazul se mănâncă/găsește mai ales în Oltenia. La noi în Moldova se găsește rar, eventual la supermarketuri, nu și în piață. Acesta e adevărul. Poate în alte zone ale țării să găsește mai des, dar la noi asta e situația, după cum v-am prezentat-o. De aceea, nu am mâncat praz până acum și nu am gătit. Dar când voi găsi în Kaufland (acolo mi se pare că am văzut uneori) voi lua și după ce voi căuta niște rețete, voi face și eu o mâncare...
Dar nici nu trebuie sa cautati o reteta speciala ptr prepararea prazului, desi exista destule! Inlocuiti pur si simplu ceapa, intr-una din retetele Dvs preferate care o contin in cantitate mai mare, (mai ales taiata "solzi" sau inele), spre ex chiar si la ghiveci, cu praz... e delicios!