Chiftelute din dovlecel

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2015 | 5191 vizualizari

 

Secretul la aceste chiftelute este ca dovlecelul sa isi lase cat mai multa zeama si sa fie stors bine inainte de a incepe sa il amestecati cu celelalte ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • doua oua;
  • o lingura bulion;
  • o lingura faina;
  • 6 felii paine;
  • o legatura marar;
  • sare.
  • In plus:
  • ulei pentru prajit.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecel:

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare.

Dupa aceea, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

Ceapa se curata de foi si se da prin robot.

Painea si usturoiul curatat de foi se dau prin robot pana cand se maruntesc de tot.

Mararul se spala si se toaca marunt. 

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele prezentate la inceputul retetei, dovleceii trebuind sa fie storsi bine de zeama. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei, apoi se scot pe un prosop de bucatarie absorbant.

Sunt mai bune servite calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turnulete de dovlecei pane, rosii, parmezan si crema de usturoi