Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii

de Bucataras Monica in Curcan, 6 Apr 2016 | 3070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piep de curcan
  • 3 cartofi potriviti
  • o capatana usturoi
  • 3 oua
  • 5 linguri de faina
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • Pentru sos;
  • 1 ceapa
  • ulei
  • suc de rosii
  • pasta de rosii
  • cimbru
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii:

Pregatire chiftelute:

Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol.

Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne.

Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt.

Pasul4: Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu orifici mici,ii stoarcem si ii adaugam peste amestec.

Pasul5: Potrivim de sare si piper.

Pasul6: Ne umezim palmele si formam bilute din compozitia rezultata.

Pasul7: Prajim chiftelutele in ulei incins!

Pregatirea sosului:

Pasul1: Curatam si calim ceapa in 2 linguri de ulei.

Pasul2: Adaugam un pahar de suc de rosii,apoi diluam in apa 3 linguri de pasta de rosii. Le adaugam peste ceapa calita.

Pasul3: Curatam usturoiul,il taiem feliute si il adaugam in sos.

Pasul4: Adaugam cimbru si potrivim de sare!

Pasul5: Dupa ce sosul este gata, adaugam chiftelutele si mai lasam cateva minute pe foc!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de curcan in sos la cuptor