Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

de RODIMUR in Pui, 29 Mai 2017 | 5048 vizualizari

 

Odată cu apariția în piețe a cartofilor noi, este o adevărată bucurie culinară să-i preparăm și să-i asociem cu acele mâncăruri din carne care ne plac. În general, nu asociez un preparat prăjit cu alt preparat prăjit, dar cartofii noi, prin modul în care sunt pregătiți în bucătărie (mai întâi fierți și apoi prăjiți) se pretează foarte bine la orice tip de mâncare și proces tehnologic culinar.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifteluțe
  • 500 grame piept de pui
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • ulei pentru prăjit chifteluțele
  • miezul de la două felii de pâine
  • 3-4 linguri de făină albă
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • sare
  • piper
  • făină pentru modelat chifteluțele
  • 1 kg cartofi noi
  • ulei pentru prăjit cartofii
  • 1 legătură de mărar
  • roșii pentru asortare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi:

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html

Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă sunt mici, pot rămâne întregi) și se fierb în apă cu sare.

Mărarul se curăță, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se prăjesc la foc mic în tigaia în care s-a încins uleiul. Se servesc calzi, presărați cu mărar tăiat, alături de câteva chifteluțe calde. Se asociază cu o salată de sezon sau cu roșii feliate.

Nu este necesar să mâncați pâine, dacă garnitura este de cartofi.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți cartofii mai mult decât este necesar, ca să nu se strivească.

2

Uleiul trebuie să fie încins în tigaie, atunci când puneți cartofii la prăjit.

3

Aveți grijă să nu ardeți cartofii, ci doar să-i rumeniți frumos, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]