Chiftelute in crusta de cartofi

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2015 | 3087 vizualizari

 

Vazusem ideea mai demult la Meri si mi-a placut ... astazi am pregatit si eu si celor mici le-a placut tare mult !

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 300 gr carne tocata
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 ou
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper

Pentru piure cartofi :

  • 3 cartofi
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri lapte
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in crusta de cartofi:

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite.

In castronul cu , cartofi adaugam carnea ,oul intreg,patrunjelul,sare,piper . Amestecam totul foarte bine si dam aluatul pentru chiftelute la frigider pentru 20 minute . 

Intre timp preparam piureul de cartofi : 

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii fierbem in apa rece su sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa si ii amestecam cu lapte,unt,parmezan,sare.

Scoatem aluatul de chiftele din frigider,si formam ca niste bile .

Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un servet de hartie . Le lasam sa se raceasca . 

Luam o chifteluta si o '' imbracam'' in piure de cartofi. Procedam astfel cu restul de chiftelute. 

Le asezam intr-un vas pentru cuptor uns cu unt . 

Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute . 

Se servesc calde ! 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in crusta de cartofi