Chiftelute in foietaj

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 7152 vizualizari

 

E dupa o reteta a Laurei, dar modificata:http://savalaura.blogspot.com/2009/10/floricele-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 250 g carne tocata
  • 2 oua
  • partea alba de la 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 frunze de leustean
  • sare, piper macinat
  • seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in foietaj:

Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze.

Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se spala, se zvanta si se toaca marunt.

Se amesteca bine carnea cu un ou, legumele si frunzele tocate, se condimenteaza cu sare si piper si se formeaza chiftelute.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie o foaie de aluat cu o forma rotunda sau cu o cana. Se aseaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecareia se aseaza cate o chifteluta.

Se taie si a doua foaie de aluat rondele, iar in mijlocul fiecareia se face o gaura suficient de mare sa incapa chiftelutele. Se aseza peste chiftelute si se preseaza pe margini sa se lipeasca bine aluatul. 

Se bate bine oul ramas si se ung rondelele cu o pensula, apoi se presara cu seminte de susan. 

Se da la cuptorul incins pentru aprox. 25-30 de minute, pana cresc si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:33

Foarte , foarte frumos..................mult mai imi place cum arata................

Adinacarla 1

20.08.2010, 12:17

interesanta idee...trebuie sa incerc si eu

CarmenBlue 1

14.03.2013, 13:04

minunata reteta. chiar azi am sa incerc sa o fac o sa revin cu rezultatele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume