Chiftelute in sos de smantana si mustar

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2021 | 7378 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Chiftelutele acestea in sos sunt atat de minunate, ca dupa ce le-am mancat, am "sters" farfuriile cu paine! Sunt grozav de gustoase, perfecte pentru cina sau pranz! Merg de minune cu un piure de cartofi, paste sau orez! Ne-a incantat foarte mult aceasta reteta! Eu am ales sa pregatesc chiftelele la cuptor, dar le puteti praji daca va plac mai mult prajite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
    • 500 gr carne tocata amestec (vita + porc)
    • 1 felie de paine
    • 1 ceapa potrivita
    • 1 ou
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    Pentru sosul de smantana si mustar:
    • 1 ceapa potrivita
    • 1 lingura mustar
    • 200 ml smantana de gatit
    • 250 ml supa sau apa
    • 2 linguri ulei de masline
    • 20 gr unt
    • oregano uscat (optional)
    • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de smantana si mustar:

Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si oul. Condimentati totul cu sare, piper si boia de ardei dulce. Tapetati cu hartie de copt o tava. Luati din compozitia de carne, formati bile potrivite si le puneti in tava. Introduceti chiftele in cuptorul incins, la 180 de grade, cam 40 de minute. Cand sunt rumenite si patrunse, le scoateti din cuptor.

Pregatiti sosul de smantana cu mustar: Ceapa curatata o tocati marunt. Puneti intr-o cratita uleiul cu untul. Adaugati ceapa, puneti si cateva linguri de apa. Lasati ceapa sa ne inabuseasca la foc potrivit. Adaugati mustarul, amestecati bine, apoi turnati supa si smantana lichida. Presarati sare, piper si oregano uscat, lasati sa fiarba sosul 3 minute. Dati drumul chiftelelor in sosul fiert, dati focul la mic spre potrivit si le mai lasati 5 minute pe foc. Amestecati o data, de doua ori. Inchideti focul dupa ce trec cele 5 minute, le dati deoparte si presarati patrunjel verde deasupra. Pofta buna! Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de smantana si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi