N-am mai facut de multa vreme chiftelute marinate. Sotul meu prefera mancarea cu sos. De multe ori imi spune: "Daca nu faci ceva cu carne si sos, parca nu ma satur". In consecinta, m-am adaptat cerintelor si iata ce a iesit.
Cum preparam chiftelutele:
Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia.
Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca pe care le prajim in baie de ulei.
Cum preparam sosul:
Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei. Adaugam 1/2 pahar cu apa si lasam 10 minute sa fiarba.
Adaugam sucul de rosii rece cu faina pana se omogenizeaza, punem condimentele si usturoiul pisat. Punem chiftelutele in acest sos si le lasam sa fiarba 5-10 minute amestecand continuu ca sa nu se lipeasca sosul.
Le asezam pe farfurie, punem alaturi piureul de cartofi (sau ce garnitura dorim) si servim.