Desi nu am mai adaugat de mult o reteta noua pe site, am hotarat ca sa ma revansez. Asa ca..daca tot e post, am facut ceva foarte simplu si rapid, chips-uride porumb cu sos de rosii. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede s-au terminat. Sper sa va placa!
Cantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi, pana cand se face precum un aluat sfaramicios). Se incinge ulei intr-o tigaie, dupa care se ia cate putin din amestec cu o lingurita si pe pun incet in tigaie, se intorc pe o parte si pe alta. Pe foc se lasa cateva minute, pana se fac aurii, dupa care se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
Sosul, eu l-am facut pe baza de bulion (a iesit precum un ketchup), dar il puteti face cum vreti, sau chiar fara sos.
Pentru ca e o cantitate mica, eu l-am facut intr-o cescuta, asadar, intr-o cescuta se pun 3 lingurite de bulion, peste se pune putina apa, sare, piper, origano si alte condimente daca doriti. Se amesteca bine pana iese la consistenta dorita. Nu am sosiera asa ca am improvizat si l-am pus intr-un paharel pe farfurie.
Ca si durata, mi-a luat sub 15 minute, mai mult a durat prajitul.
Perfecte pentru un film. :D
Sper sa va iasa si astept poze si comentarii cu pareri.
1
Pentru a se lega mai bine compozitia de faina, puteti pune putin ulei (eu am pus)