Chocolate banana cake

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 4 Ian 2014 | 14381 vizualizari

 

Nu trece sarbatoare fara o noua prajitura!!! Am stabilit sa fac Tiramisu, dar si o prajitura cu multa ciocolata, dupa cum a dorit Lucian. Asa ca, am dat o raita pe site-urile mele preferate, iar pe JoyofBaking.com am descoperit aceasta reteta minunata! Gustul intens de cacao si aroma fina de banane i-a cucerit iremediabil pe cei dragi...

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr. zahar tos alb,
  • - 250 gr. faina,
  • - 75 gr. cacao de buna calitate,
  • - 3 oua (in reteta urmata erau mentionate doar 2 oua, insa cum ale mele erau mai mici, am decis sa folosesc 3)
  • - 1 plic praf de copt,
  • - 1 plic bicarbonat de sodiu pentru prajituri,
  • - 1 praf de sare,
  • - 240 ml. apa usor calduta,
  • - 120 ml. lapte,
  • - 120 ml. ulei de floarea - soarelui,
  • - 2 banane medii,
  • - 1 lingura si jumatate extract de vanilie.
  • Pentru glazura:
  • - 180 ml. smantana,
  • - 230 gr. ciocolata (eu am folosit ciocolata Milka ce avea un continut ridicat de cacao),
  • - 15 gr. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate banana cake:

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon.

Astfel, intr-un bol am amestecat, uleiul cu apa, laptele, ouale batute, extractul de vanilie si bananele pasate. Separat, am cernut faina, cacaoa si le-am amestecat cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si praful de sare. Pe acestea din urma, le-am adaugat peste lichid si am continuat sa amestec cu spatula de silicon, pana s-au omogenizat complet.

Am turnat aluatul moale intr-o tava in care am asezat hartie de copt si am introdus-o in cuptorul incins in prealabil. Am copt prajitura aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Cat prajitura se afla in cuptor, am preparat glazura. Nimic mai simplu. Am incalzit la microunde smantana, cu untul si ciocolata, pe care le-am amestecat bine cu un tel, pana cand a rezultat o sos de ciocolata lucios si consistent.

Prajitura odata scoasa din cuptor, trebuie lasata la racit, apoi intindem deasupra ei frosting-ul de ciocolata.

Se taie in cuburi si se serveste dimineata, la pranz si seara!!! ;)

Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate banana cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Bucatardinpasiune 1

04.01.2014, 16:46

Multumesc 2014!!! Nu mi-am dat seama ca am uitat bananele!!

Bucatardinpasiune 1

04.01.2014, 16:49

Gataaa... am modificat!!

diaconta 1

05.01.2014, 20:28

Mmmmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele ciocolatoase