Choux à la crème

de T I M E A in Prajituri, 15 Ian 2013 | 11981 vizualizari

 

E una din prajiturile mele preferate si in general ador prajiturile cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • un varf cutit sare
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 cani cu lapte
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • Frisca: 300 ml
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina  si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine.

Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pe o foaie de copt asezata in tava.

Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 30 minute.

Crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.

Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si lasam la racit!

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.  

Taiem cojile in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.  

Pudram deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

RuxyRux 1

17.01.2013, 14:21

Minunate...le iubesc!

miremirc 1

17.01.2013, 14:43

Super ! Preferatele mele !

T I M E A 1

17.01.2013, 16:42

Diana , Ruxy , Mire ma bucur ca va plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux cu ciocolata si caramel