Churros

de madi_marin in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 10103 vizualizari

 

Reţeta e preluată de pe site-ul www.nainakitchen.blogspot.ro,,. Sunt foarte gustoase şi sunt şi aspectuoase. Se pot servi pudrate cu zahăr, aşa cum am făcut eu, sau cu sos de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.

Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.

Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.

Se rumenesc până devin aurii.

Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

madi_marin 1

06.04.2014, 09:43

fetele multumesc mult! sunt niste gogosele din aluat de ecler, doar ca sunt prajite si nu coapte! pudrate cu zahar sau servite cu sos de cioco...sunt delicioase

xana 1

06.04.2014, 11:01

adela_64 1

15.04.2014, 08:39

Wow ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaa! C de obicei dealtfel!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata