Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

de Panacris in Sosuri, 20 Sep 2015 | 7035 vizualizari

 

Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/
Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Dovleac 600 g,
  • Roșii 4 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ghimbir decojit 2 cm,
  • Ardei roșu iute 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Oțet de vin alb 100 ml,
  • Zahăr brun 150 g,
  • Vin alb 10 ml,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Frunze de dafin 2 bucăți,
  • Baton de scorțișoară ½ bucată,
  • Sare iodată 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac:

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am folosit robotul de bucătărie. Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește. Spor și poftă bună. 

P.S. L-am folosit pe Laurențiu-Ionel, ajutorul din dotare, adică Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceață, și-a făcut treaba din plin;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

anca_rm 1

22.09.2015, 09:00

imi place ce ai facut aici

Raluca57 1

24.09.2015, 09:57

Vin alb 10 ml? Multumesc

Raluca57 1

26.09.2015, 08:18

Excelent acest preparat! Nu a mai ajuns în borcane, ai mei l-au devorat. Azi voi face din nou, porție dublă. F f bun!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cu iaurt si marar