O reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa asteptam sa creasca. Vom obtine o paine delicioasa cu miez, pufos, aerat si coaja crocanta.
Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu ultima faina adaugam si sarea.Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam vasul la temperatura camerei aproximativ 2 ore pana amestecul isi dubleaza volumul. Pregatim un castron cu apa sa ne umezim mainile. Cu mainile umede tragem de o margine a aluatului aducand-o spre aluatul ramas. Repetam operatiunea de cateva ori dupa care punem maslinele feliate si mai tragem de aluat de cateva ori, incorporand maslinele cat mai uniform. Cu mainele umede rupem aluatul in doua parti. Asezam aluatul intr-o tava pe hartie de copt pe care am presarat faina sub forma caracteristica de papuc. Presaram si deasupra faina si o mai lasam la crescut jumatate de ora. Coacem painea pentru 30 de minute la 220 de grade, apoi pentru inca 15 minute la 180 de grade.