Ciocolata bicolora cu arahide

de Criss in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 10296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ciocolata neagra:
  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -300 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt (nu margarina! )
  • -100 g nuci prajite
  • -esenta de rom
  • Ingrediente ciocolata alba:
  • -150 g zahar
  • -65 ml apa
  • -180 g lapte praf
  • -75 g unt
  • -esenta de portocale dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata bicolora cu arahide:

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .

Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura.

Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara.Se pun arahidele nesarate, prajite si deasupra se toarna ciocolata alba, care se prepara la fel ca cea neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata bicolora cu arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]