Ciocolata bicolora cu arahide

de Criss in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 9555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ciocolata neagra:
  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -300 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt (nu margarina! )
  • -100 g nuci prajite
  • -esenta de rom
  • Ingrediente ciocolata alba:
  • -150 g zahar
  • -65 ml apa
  • -180 g lapte praf
  • -75 g unt
  • -esenta de portocale dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata bicolora cu arahide:

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .

Se adauga cacao si si se amesteca , se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura.

Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara.Se pun arahidele nesarate, prajite si deasupra se toarna ciocolata alba, care se prepara la fel ca cea neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata bicolora cu arahide" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat