Ciocolata de casa

de iry-gabriela in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 11665 vizualizari

 

Sotului meu, pe lîngă crema de zahar ars, ii place și ciocolata de casă si de aceea, cum nu am mai facut niciodată, era cazul sa incerc.....S-a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apă
  • 250 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • esență de rom 
  • 100 g alune caramelizate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul.

Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si il adaugam treptat, amestecand în continuu până se încorporează.

Acest sirop se pune intr un alt vas, pentru adaugarea celorlalte ingrediente.

Adaugam apoi esența si cacaua, iar la final, adaugam laptele praf. Se amestecă cu un tel până se încorporează tot laptele praf si la final adaugam alunele.

Eu am pus ciocolata într-un vas pe care l-am tapetat cu folie alimentară si am dat la rece până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]