Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

de danakarin in Porc, 25 Ian 2014 | 20867 vizualizari

 

Pana acum am mancat doar la restaurant. Mi-a facut cu ochiul la macelar un ciolan sanatos si am liat taurul de coarne...o reteta foare simpla si buna de la Chefkoch.de

 

INGREDIENTE

  • Un ciolan de porc de la piciorul din spate
  • O lingurita de cimbru uscat
  • o lingurita de maghiran uscat
  • un varf de cutit de praf de chimion
  • o lingurita de boia
  • sare
  • 1/2 l de bere
  • 1l de apa
  • o lingura de untura de porc
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn):

Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet,  crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur in untura incinsa. Il plasam apoi intr-o cratita sau o tava un pic mai adanca in care turnam apa, si il lasam la cuptor pentru 2,5 ore La 160 de grade. Din timp in timp il stropim cu zeama in care se coace incet, daca e necesar mai adaugam apa.. Dupa  2,5 ore intarim focul la 200 de grade si il mai lasam cam 30 de minute pana face o crusta crocanta, stropindu-l cu bere de cateva ori in acest interval. Obtinem o carne frageda si suculenta. Putem sa il servim cu varza acra care a fiert cu vin si enibahar, sau cu pure de cartofi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

25.01.2014, 20:35

Arata super

robert_b 1

15.07.2014, 21:16

TeodoraElena 1

14.10.2018, 10:53

2,5 ore nu e acelasi lucru cu 2 ore jumatate (jumatatea unei ore de 60 min e 30 min, cum sunt convinsa ca bine stiti), Spun toate acestea pt ca cele 20 min in plus pot face produsul ferfenita si unele doamne nu vor sti unde au gresit de nu le-a iesit.!
No offense!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]