Ciorba ardeleneasca cu tarhon

de Bia27 in Ciorbe, 13 Mar 2013 | 20155 vizualizari

 

E pt prima data cand fac aceasta ciorbita si asta dupa ce pe perioada sarcinii mancam cu maare pofta la un restaurant unguresc acest fel de ciorba!Se pare ca voi repeta experienta pt ca a fost si pe placul familiei. :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa porc
  • 400 g costita porc afumata
  • 400 g smantana de 12 % grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 morcovi
  • 4 felioare de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 rad de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa medie
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite tarhon
  • 1 lingura bors magic cu smantana
  • 5,6 linguri ulei
  • sare,piper ,putina vegeta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca cu tarhon:

Pentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem cubulete medii.

Punem intr-un vas uleiul si legumele, le calim cateva minute, adaugam apa, dupa care punem si costita afumata, taiata in bucati mari si lasam sa fiarba

Dupa ce a fiert pulpa, o scoatem, o taiem cubulete si o adaugam in supa care fierbe in continuare. Scoatem si costita, dupa ce a fiert, o taiem si pe ea cubulete si o adaugam in supica.

Separat preparam intr-un bol amestecul de smantana, ingroseala, cum se mai spune pe la noi, astfel: cele 3 galbenusuri le amestecam bine cu toata smantana si adaugam si morcovul care ne-a mai ramas, dat pe razatoarea mica.

Luam supa fierbinte si punem cate putin peste amestec pana acesta isi dubleaza cantitatea, apoi il turnam in supa. Adaugam si lingura de bors magic, 2 lingurite de tarhon, sare, piper si vegeta dupa gust si mai lasam sa fiarba vreo 5 minute. La final oprim flacara aragazului si punem patrunjel verde din belsug.

E delicioasa !!Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

bia_nik 1

17.03.2013, 14:09

minunata, azi am facut-o, bestiala

Bia27 1

17.03.2013, 21:01

Bia,ma bucur ca ti-a placut!!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:16

foarte buna ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pulpa de porc si afumatura