Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat

de Bya Ralu in Ciorbe, 3 Iun 2013 | 10509 vizualizari

 

Este pur si simplu dementiala ciorbita asta!:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza
  • 1 ciolan afumat
  • 1ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 galbenus
  • 3-4 cartofi
  • 1 lingura de vegeta/piper/ghimbir/
  • 2 linguri de praf de bors magic
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat:

Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra.

Ciolanul il punem la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si putin piper.

Ceapa se toaca marunt, telina se da pe razatoare, morcovul se taie feliute subtiri, iar pastarnacul feliute. Se pun la calit in ulei de masline.

Dupa circa 45 minute legumele calite, impreuna cu cartofii taiati cuburi si varza se adauga in oala peste ciolan.

Se lasa la foc mic sa fiarba.

Cand e aproape gata ,adaugam condimentele,iar intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si praful de bors.Se pun 2-3 polonice de zeama fierbinte,amestecand continuu.La fel se procedeaza si cand se pune in oala,se amesteca continuu.

Se serveste cu patrunjel tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu oase de porc afumate