Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2019 | 3747 vizualizari

 

 Dupa cum am mai spus imi place sa tin cont de preferintele culinare ale celor ce-mi calca pragul . Asta dupa masura posibilitatilor si daca musafirii au mai stat la masa mea .
De aceasta data am dorit sa prepar o ciorba de perisoare si am intrebat cum sa fie rosie sau alba ? S-a dorit rosie . Stiu ca   nu-i place verdeata taiata in zeama . Nu am putut sa  nu intervin creativ asa ca am incorporat verdeturi in perisoare . .
  Ce sa mai spun in plus ? Aveam 3 pungi de gris ,3 de malai,  fainuri , Bobe de grau de ovaz. Orez -nicaieri . Am folosit orez cu quinoa si nu a fost deloc rau .

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mici
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri orez cu quinoa
  • 2 tije apio [telina verde ]
  • 2 fire oregano verde
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • Perisoare :
  • 500 gr piept curcan 
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta ardei 
  • 2 linguri pesmet 
  • 1 lingura oregano verde tocat 
  • 1 lingura patrunjel verde tocat 
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
  3. Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .
  4. Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .
  5.  Caliti usor legumele in ulei . Sarati si adugati boiaua .
  6. Amestecati si puneti imediat 2 l apa fierbinte incalzita  .
  7. Incalziti  apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta  timpul  de preparare .
  8. Pentru aroma puneti la fiert doua fire de oregano .
  9. Spalati carnea de curcan si o taiati in bucati . Spalati verdeturile si le tocati .
  10. Spargeti oul separat si-i verificati prospetimea .
  11. Puneti carnea in robot impreuna cu verdeata si le tocati. Eu tot pana la 3 numar si am obtinut tocatura dorita
  12. Adugati la carnea tocata sare , piper , pesmet si pasta de ardei .
  13. Amestecati si din pasta omogena obtinuta formati mici perisoare .
  14. Pentru formatarea perisoarelor udati-va apa  cu apa sau va umeziti cu putin ulei .
  15. Eu mereu fac o proba  pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .
  16. Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .
  17. Adugati orezul cu quinoa si rosiile pasate .
  18. Lasati  sa fiarba la foc mic 10, maximum 15 minute .
  19. Serviti ciorba cu perisoare de curcan insotita de ceapa rosie , verde ssi ardei iuti . 

                       Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .

2

Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .

3

Incalziti apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta timpul de preparare .

4

Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .

5

Eu mereu fac o proba pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu bors si leustean