Ciorba de burta

de LC in Ciorbe, 26 Sep 2012 | 6218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg burta vita prefiarta
  • 500 g smantana
  • 6 galbenusuri
  • un morcov
  • o ceapa
  • o lingurita otet
  • piper alb, sare
  • 6 litri apa
  • o capatana usturoi
  • otet dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pune burta la fiert impreuna cu morocovul si ceapa intregi. In oala sub presiune se fierbe cca 40 de minute. Se scoate burta, se taie cubulete sau fasii, se strecoara zeama si se pune la foc mic si se readauga cubuletele de burta.

Separat se amesteca galbenusurile cu smantana, o lingurita de sare, lingurita de otet si piperul pana cand devine cremoasa si se adauga in zeama, turnand putin cate putin si amestecand pentru a nu se taia. Se mai lasa la fiert doua, trei clocote.

Se serveste fierbinte cu mujdei,smantana si ciusca. Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru a avea o "fata" prezentabila se caleste un morcov dat prin razatoarea mica in putin ulei, care se va strecura si se adauga peste ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

lilik 1

27.09.2012, 00:15

tare gustoasa

dantes 1

29.09.2012, 11:24

Imi place ciorba de burta dar am impresia ca este cam multa smantana si oua

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta