Ciorba de burta

de sasha in Ciorbe, 26 Iun 2013 | 7260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg burta
  • 500g morcvi
  • 500 ml ulei
  • 16 galbenusuri de ou
  • 600g smantana grasa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Daca luam burta congelata nefiarta, o lasam sa se dezghete. O punem la fiert pentru 2h sau chiar mai mult( depinde cat de batrana e vacuta) pana intra furculita in ea. Scoatem burta si o taiem felii ca la taiteii de casa. 

Ne ocupam de morcovi, ii curatam , ii dam pe razatoarea mica si ii calim in 500 ml ulei pana se inmoaie, apoi adaugam usturoiul, mai lasam pe foc 3,4 minute.

Strecuram morcovii pe o sita mica, mai luam si zeama de unde a fiert burta ca sa spalam morcovii. Zeama obtinuta se toarna peste cealalta zeama unde a fiert burta. Separam galbenusurile de albus. Batem balbenusurile cu un tel pana se mareste volumul un pic, apoi treptat adaugam si smantana peste galbenusuri. 

Le incorporam usor amestecand cu telul in zeama de la burta. Rasturnam si burta taiata felii, gustam de sare si sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (8)

sasha 1

26.06.2013, 21:40

Va garantez eu ca e bune

marcela1979 1

27.06.2013, 07:01

ce dor mi e de o ciorba de burta

Lavinia 1

27.06.2013, 10:27

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]