Ciorba de burta

de baby_ktalyna in Ciorbe, 15 Oct 2013 | 4309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita (eu am folosit cruda)
  • 500 gr de smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cepe
  • o capatana mare de usturoi
  • 5 morcovi
  • 1 radacina de telina (mica)
  • 2 radacini de pastarnac
  • optional os de vita
    sare piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem bucatile de burta (si oasele) la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem (oasele)burta, aruncam apa  si punem iar la fiert totul in apa rece.

Fierbem bine burta  pana se poate strapunge usor cu o furculita. Adaugam apoi legumele, pastrand 3 morcovi si lasam sa fiarba bine pana ce legumele s-au inmuiat. Scoatem apoi legumele  . Scoatem burta si  lasam sa se raceasca.Lasam ciorba la foc, adaugam gogosarul taiat .Urmeaza apoi sa dregem ciorba. Amestecam smantana cu galbenusurile intr-un vas incapator si adaugam cate un polonic din ciorba de burta,amestecand bine cu un tel, pana aducem amestecul de oua,smantana si zeama la aceeasi temperatura cu ciorba de burta din oala.Turnam apoi amestecul  peste ciorba ramasa in oala si amestecam bine.

Asezonam ciorba de burta cu sare, piper, morcovul ras si calit il scurgem de suc (doar sucul il folosim) si usturoiul .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta