Ciorba de burta

de Ligia Bxl in Ciorbe, 15 Dec 2014 | 72535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta de vita prefiarta
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov+1 morcov ptr calit
  • 1 capatana de usturoi
  • 1-2 gogosar murat
  • otet dupa gust
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 250 gr smantana
  • 4 galbenusuri de ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am spalat burta pe care am taiat-o fideluta.

Am curatat si spalat legumele(pastarnacul,ceapa,1 morcov,telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la fiert(cam 30 min).Se poate pune si 1-2 bucati de carne de vita,ptr un gust mai intens de carne(eu nu am avut).

Dupa ce au fiert toate,am adaugat areiul murat taiat marunt,apoi am calit un morcov ras in putin ulei de masline si am adaugat peste ciorba.

Galbenusurile le-am batut bine intr-un bol cu smantana peste care am amestecat cu zeama din ciorba obtinuta ptr a se lega,apoi toata aceasta compozitie am turnat-o in oala.

Am dres cu usturoiul pisat, cu otet si sare.

Se adauga dupa gust cata smantana,usturoi si sare iar daca doriti eventual si piper.

Se poate servi cu arei iuti murati.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]