Ciorba de burta

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 30 Ian 2016 | 7859 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 kg burta ,

1 picior de vaca,

4 morcovi,

2 cepe,

1 telina,

5 catei de usturoi,

5 grame de piper boabe,

3 frunze de dafin,

500 g smantana (iaurt),

5 galbenusuri,

100 ml otet,

50 ml de ulei,

sare

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert).

Cind burta este aproape fiarta, se adauga 2 morcovii, telina, ceapa curatata, spalata si taiata in jumatati sau sferturi, piperul si frunzele de dafin. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt.

Cind burta si picioarele au fiert bine se scot si se racesc. Burta se taie felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege, si se introduce impreuna cu burta intr-o oala curata peste care se strecoara zeama de in care au fiert continuand fierberea pina la un nou clocot. Din galbenusuri si smantana se pregateste un sos cu care se drege ciorba.

Inainte de a-l turna in ciorba, punem usor cu un polonic din zeama fierbinte peste sos si amestecam usor. Daca am turna sosul fara al dilua, avem sanse sa se coaguleze.

Calim 2 morcovi rasi in ulei si il adaugam in supa pentru o culoare frumoasa. Se potriveste gustul cu otet si sare. Ciorba se serveste foarte fierbinte cu mujdei de usturoi, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:57

O ciorbita mereu bine primita

anca_rm 1

08.02.2016, 13:00

ce dor imi e de o ciorbica de burta , tare buna

Micutza Luana 1

17.02.2016, 15:42

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]