Ciorba de carne de porc cu legume

de cristeena20 in Ciorbe, 19 Oct 2014 | 7497 vizualizari

 

Imi plac ciorbele de orice fel, iar secretul este sa folosim cat mai multe legume si carnea folosita. De data aceasta am facut cu carne de porc si a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pulpa de porc
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o bucata de praz
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras verde; 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 conopida
  • 2-3 cartofi medii
  • o bucata de varza (cca 1/8)
  • o cana de mazare din conserva sau proaspata
  • sare, piper alb, ardei iute
  • 1 cutie smantana grasa
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura plina de otet
  • 1 pumn orez
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de carne de porc cu legume:

Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot luam spuna care se formeaza deasupra. Apoi adaugam sare. 

Pregatim legumele. Morcovii si patrunjelul se curata si se taie cubulete. Ardeiul se taie si el cubulete. Ceapa se taie marunt si prazul se taie felii subtiri. Le adaugam pe toate in oala. 

Conopida se spala si se desface buchetele mici. Dovlecelul se curata de coaja si se taie si el cubulete. Varza se taie fideluta. Adaugam si aceste legume in oala. La final punem cartofii taiati si ei cubulete.

Lasam sa fiarba toate pana legumele se inmoaie. Adaugam orezul si mai lasam cca 5 minute la foc mic.Tocam fin un ardei iute din borcan (sau jumatate, dupa preferinta)

Smantana o amestecam cu galbenusul de ou bine si turnam din supa fierbinte, amestecand cu un tel cu grija, sa nu se branzeasca. Apoi turnam in oala cu ciorba, amestecand si reducand focul. Punem piper alb macinat si otet dupa gust. Stingem focul si tocam patrunjelul verde proaspat si il punem la ciorba. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de carne de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bucataras 1

20.10.2014, 08:20

Mmm, buna tare!

mihaelar63 1

20.10.2014, 15:46

Cred si eu ca este buna !!!

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de scarita cu paste fainoase