Daca tot este vreme a rece, m-am gandit ca ar merge de minune o ciorbita cu afumatura, asa ca , am achizitionat cele necesare si m-am apucat de treaba ...aseara :)
Spalam bine carnea afumata si coasta si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine si o mai lasam sa fiarba vreo 10-15 minute. Legumele le curatam si le tocam marunt, apoi le punem la fiert peste carne vreo 10 minute, apoi adaugam si cartofii curatati si taiati cuburi mari. Lasam pe foc pana se patrund cartofii. Punem otet de la tarhon dupa gust, saram si adaugam si putin veget a(cui nu ii place poate sa nu puna).
Galbenusurile le amestecam cu smantana, punem zeama de la ciorba pana se incalzeste amestecul, apoi turnam in olala.Amestecam usor. Albusul il batem cu o furculita si facem zdrente in ciorba.Dam intr-un clocot,apoi asezonam cu o mana buna de tarhon din otet si putem servi.
Pofta buna!