Legumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit.
Cartofii se curata si se taie cubulete.
Cand legumele impreuna cu slaninuta incep sa-si lase bine miros se adauga cartofii, apa, 2 lingurite de tarhon, 1 lingurita de patrunjel uscat am pus eu si se lasa cateva minute la fiert.Cu un pahar se scoate supa cam jumatate de pahar si se lasa sa se raceasca.Supa de cartofi se fierbe in jur de 10 -15 minute pana sunt fierti cartofii si legumele.
Supa scoasa se amesteca (cand e racorita) cu 150 grame smantana. 2 oua si se aduga la sf cand sunt fierti cartofii in oala de supa , se amesteca bine , se mai da un clocot si gata se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte cu smantana, iuteala sau ceapa.
Pofta buna.