Cand te loveste pofta de-o zeama cu afumatura, care merge la fix pe vremea asta te apuci sa-ti satisfaci pofta...tot n-am cumparat cuie sa-mi pun poftele in cuie....
Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mare. Cartofii ii curatam, spalam si taiem in bucatele mai mari. Intr-o alta oala punem la calit, ceapa, ardeiul, morcovul si pastarnacul cu putin ulei si-un praf de sare. Cand s-au calit adaugam zeama din oala unde fierb coastele, o strecuram. Scoatem si bucatele de coasta si le punem in oala unde am calit legumele, adaugam restul de zeama, strecuram sa scapam de eventualele impuritati si bucatele de os minuscule. Mai adaugam apa daca este nevoie, adaugam si catofii si lasam sa fiarba pana ce cartofi sunt patrunsi bine, gustam daca mai este nevoie de sare. Stingem focul, separat batem un ou cu otet (dupa cat vrem de acra), adaugam un polonic de zeama si batem repede, apoi turnam continutul oala. Presaram marar deasupra. Gata si ciorba, gata si pofta...sa-mi fie de bine.....