Ciorba de coaste afumate la slow cooker Crock-Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 14 Oct 2019 | 3114 vizualizari

 

Sa nu-mi aud vorbe ca nu vreau sa particip la marea ''croncaneala'', nu ca nu as face fata vorbelor, am pus cioroiul la treaba. Si ca sa vezi minune, cioroiul meu e din categoria ''ala mic si foarte mic'', dar e numai bun pentru doua persoane, una care mananca si una care mai mult gateste.....si cum ziceam, minune mare, cioroiul a vrut coaste....asa ca  i-am dat coaste-n apa si coastele-n varza le-am expediat la cuptor.....
PS. Persoanele care nu au simtul umorului sa mearga sa faca niste cursuri in aceasta privinta...aici e coltisorul meu de nebunii si scriu cum vreau eu....cu o mica precizare, niciodata nu mi-am batut joc de retete si tot ce fac este comestibil, cei care au mancat de la mine inca traiesc, se misca......

 

INGREDIENTE

  • cca 350 g coaste afumate
  • 2 cepe micute, delicate ( asa vor ele sa creasca-n gradina)
  • 1/2 ardei rosu, din ala mai capiat
  • 20 g vegeta home made by Dora ( daca nu aveti o sora Dora, va faceti singuri vegeta)
  • 30 g orez
  • sare , eu prefer mai sarat un pic, coastele nu au fost sarate
  • otet pentru acrit
  • 1 ou
  • smantana, optional, eu nu vreau cu smantana
  • marat, tot optional, eu vreau si mi-l pun in farfuria mea
  • gusturile nu se discuta se implementeaza dupa bunul plac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de coaste afumate la slow cooker Crock-Pot:

O mare parte din treaba, aia mai usoara, o face slow cookerul Crock-Pot, adica ii dai mura-n gura toate ingredientele si el le imprieteneste, usurel, cu bagare de seama, lundu-i ceva vreme, cateva ore, ca lui ii place lent, sa nu se streseze. Taiem coastele bucatele si le spalam in apa calduta, curatam ceapa si ardeiul, apoi le spalam si le taiem marunt. Bagam cioroiul in priza, rotim ''botonul'' spre functia higt si punem putin ulei sa se incinga, apoi adaugam ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca un pic, apoi punem vegeta, orezul, coastele si umplem cu apa, asezam capacul si lasam cioroiul sa-si faca treaba. Cum v-am zis cioroiul meu e prima generatie embrionala, nu are multe functii, trebuie sa-ti aduci aminte ca l-ai pus la treaba, nu te atentioneaza el. Din cand in cand mai trageti o ocheada sa vedeti ce face coasta, a invatat sa inoate, e prietena cu legumele si orezul, ii mai trebuie sare, etc....Dupa vreo ...nu mai stiu cat am lasat cioroiul in priza, 2 sau 3 ore, dar am verificat carnea si era ok...atunci am batut un ou cu otet ( n-am pus prea mult otet, isi mai pune fiecare-n farfurie dupa bunul plac), apoi am continuat sa bat turnand cu polonicul zeama de la ciorbita, asta ca sa nu se faca oul zdrente. apoi am turnat amestecul in vasul crock-pot-ului si gata-i ciorba. Eu mi-am pus marar deasupra, jumatatea mea si-a pus smantana si uite asa am impacat gusturile...Sa aveti pofta si sa fiti veseli si pusi pe glume, viata poate sa fie frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de coaste afumate la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu os afumat la slow cooker Crock-Pot