Ciorba de curcan

de Bunica in Supe/Ciorbe, 17 Oct 2009 | 14811 vizualizari

 

O ciorba sanatoasa si gustoaaaaaasa rau !

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati ede carne ( eu pun spatele portionat, pipota, gatul)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 radacina de patrunjel
  •  1 radacina de pastarnac
  • 4 rosii mari sau  200 g. suc de rosii
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • fidea sau orez (dupa gustul fiecaruia)
  • 1 ou
  • zeama de varza pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Se spala carnea si se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se arunca apa , se spala carnea , se pune alta apa in oala si se pune iar la fiert. Cand s-a fiert carnea se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa cateva clocote se pun rosiile sau sucul de rosii.apoi zeama de varza si sarea dupa gust. Cand a disparut spuma de deasupra se pune fidea ( un rotocol ),se stinge focul si  se adauga un ou batut ,mastecandu-se zeama. La sfarsit se adauga leusteanul taiat si putin marar ( cui ii place ).

TIPS-URI

1

Carnea se poate incerca , daca este fiarta , cu ajutorul unei furculite. Sa intre furculita in carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ANCA 1

17.10.2009, 16:36

bunaaaaa tare, Buni!!

Irina 1

18.10.2009, 12:07

Abia astept sa ma asez la masa!

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:33

buna buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana