Ciorbă de curcan

de Ancutsa in Ciorbe, 27 Dec 2018 | 3798 vizualizari

 

Ieri am învăţat de la mama cum să pregătesc o ciorbă de curcan ca după sărbători: un pic mai acră, ca să ne dregem după mâncărurile ceva mai grele. I-am pus şi o mână de fidea, că mie îmi place fideaua în ciorbe, însă se poate înlocui cu orez. La final, am acrit-o cu zeamă de varză.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • Un tacâm de curcan,
  • 3 linguri zarzavat pentru iarnă (morcovi, ardei gras galben, ardei gras roşu, rădăcină de ţelină)
  • 1 ceapă mare albă,
  • O mână de fidea,
  • O ceaşcă roşii la conservă,
  • 500 ml zeamă de varză,
  • Câteva fire de mărar, leuştean şi pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de curcan:

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se îndepărtează spuma formată. Se mai amestecă din când în când în ciorbă, astfel încât carnea să nu se lipească de oală.

Când carnea e aproape fiartă, se adaugă legumele: mai întâi ceapa, care va limpezi ciorba. Apoi se adaugă zarzavat pentru iarnă. Eu am avut morcovi, ardei şi ţelina mărunţite la blender pentru zarzavatul de iarnă şi păstrate la borcane cu sare. Eu am pus cam 3 linguri de zarzavat, însă puteţi pune şi legume proaspete.

Când legumele sunt fierte, se adaugă fideaua, apoi şi roşiile. Se mai lasă câteva minute, apoi se acreşte cu zeamă de varză, după gust. Eu am pus cam 500 ml. Se mai lasă câteva minute, apoi se ia focul şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se poate servi cu ardei iute.

 Timp pregatire: 10min

Timp total: 1h 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/ciorba-de-curcan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda si stevie