Ciorba de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 4041 vizualizari

 

O ciorbita usoara din dovlecel, mai ales daca este cules cu mana ta, este oricand buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de dovlecel;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapa;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3-4 linguri de rosii preparate pentru iarna;
  • o legatura de marar;
  • circa 4 l apa;
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Se curata ardeiul de seminte si se spala;

Se curata ceapa de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se spala si se taie bucati mari, apoi se scufunda in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre final, se adauga rosiile si mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste ciorba de sare.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume