Ciorba de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 4091 vizualizari

 

O ciorbita usoara din dovlecel, mai ales daca este cules cu mana ta, este oricand buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de dovlecel;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapa;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3-4 linguri de rosii preparate pentru iarna;
  • o legatura de marar;
  • circa 4 l apa;
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Se curata ardeiul de seminte si se spala;

Se curata ceapa de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se spala si se taie bucati mari, apoi se scufunda in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre final, se adauga rosiile si mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste ciorba de sare.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan