Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa de 3 ori apoi le pui la fiert in 2 litri de apa si adaugi afumatura taiata felii si legumele. Cureti ceapa galbenă si o toci marunt, iar cea verde o tai rondele. Ardeiul il cureti de cotor, seminte si il tai cubulete. Morcovul decojit il tai cubulete. Pastarnacul, telina si radacina de patrunjel le cureti si le pui la fiert intregi (daca doresti poti sa le tai cubulete) si le scoti la final. Adaugi o lingura de sare si lasi sa fiarba la foc potrivit.
Cand fasolele sunt fierte mai adaugi apa (daca este cazul), sare si piper dupa gust, borș de putina (dupa gust), bulionul si taiteii si mai lasi sa clocoteasca timp de cateva minute pana cand au fiert taiteii. Adaugi patrunjelul tocat marunt si opresti focul. Acoperi oala 10 minute, apoi poti servi.
Servești ciorba cu ceapa si paine de casa.