Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

de Zamfira in Ciorbe, 17 Oct 2015 | 6453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole păstăi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 țelină rădăcină
  • 3 linguri tarhon în oțet tocat mărunt
  • 200 ml bulion
  • 3 linguri oțet
  • 4 l apă
  • sare dupa gust
  • pătrunjel verde
  • (smântână după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon:

Curăţaţi păstăile de fasole. Tăiaţi sau rupeţi capete păstăilor şi eliminaţi “aţele” de pe marginea acestora dacă ele există.Tăiaţi sau rupeţi păstăile în bucăţi de aproximativ 3-4 centimetri şi clătiţi-le în apă rece. Dacă folosiți fasole păstăi de la congelator este suficient să le clătiți cu puțină apă.

Curăţaţi morcovii, ceapa şi rădăcina de ţelina. Tăiaţi țelina cuburi, ceapa se toacă mărunt iar morcovii se dau pe răzătoarea mare.

Călim în 4-5 linguri de ulei ceapa și morcovii, adăugam cuburile de țelină si fasolea păstăi.

Completăm cu apă, punem bulionul, sarea si tarhonul tocat mărunt. Fierbem ciorba la foc mic 30-40 minute.

În final adugăm oțet și pătrunjel verde tocat mărunt.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

Brioșe cu Oreo - Răsfățul dulce și rapid

pe 01.09 la 12:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oase de porc