Cui nu ii place fasolea uscata? Merge perfect intr-o zi de post.
Aceasta ciorba este o alegere perfecta pentru oricare zi, indiferent ca e post sau nu, oferind o combinatie echilibrata de nutrienti si gusturi delicioase. Bogata in proteine si fibre, ciorba de fasole boabe este o optiune sanatoasa si hranitoare pentru toata familia.
Pentru Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post ai nevoie de cateva ingrediente: fasole boabe, ceapa, morcovi, telina, ardei, cimbru, rosii paste, boia.
Cum se prepara Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post
Fasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.
Curatam legumele si le spalam, apoi le tiem cubulete.
Intr-o oala punem la calit in ulei morcovul, telina, ardeiul gras si ulterior ceapa. Cand s-au inmuiat usor, stingem cu zeama de la fasole, adaugam cimbrul si foaia de dafin. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care adaugam rosiile, piperul, sare dupa gust, boiaua afumata, iar dupa 10 minute boabele de fasole. Daca este nevoie mai adaugam zeama de la fasole sau apa. Fierbem 10 minute, dupa care adaugam mararul si leusteanul verde tocate fin.
Servim cu muraturi, ceapa rosie sau salata de varza.
Buna si de post este si Iahnia de fasole, de post pe care o putem servi alaturi de o Salata de ardei copti cu usturoi sau ne putem ospata cu o Fasole batuta.
1
puteti fierbe o cantitate mai mare de fasolea, iar o parte din ea sa o pastrati intr-un vas inchis la congelator