Ciorba de ied cu loboda si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Mai 2015 | 3945 vizualizari

 

Buna mai este ciorba aceasta cu verdeturi de primavara. Am loboda de gradina verde ca smaraldul si rosie ca rubinul. Imi place loboda cu gustul ei delicat -acrisor mai mult decat macrisul.

 

INGREDIENTE

  • oase si cap de ied
  • 100 ml otet
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 castron mare de loboda verde si rosie, salata verde
  • 1 cana de smantana
  • patrunjel verde
  • usturoi verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu loboda si smantana:

  1. Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .
  2. Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti controla gradul de maruntire.
  3. Puneti la fiert oasele si capul de ied in 2 l apa. Adugati si legumele. Sarati.
  4. Carnea va fierbe repede fiind iedul tanar. Legumele maruntite - idem.
  5. La sfarsit adugati verdeturile spalate, patrunjelul si usturoiul verde  taiat marunt.
  6. Dregeti gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.
  7. Serviti ciorba calda cu smanatana si bucati de carne curatate de pe oase.
  8. Creierul este foarte apreciat si este impartit in mod egal in farfurii.

TIPS-URI

1

La servire insotiti ciorba de ridichi taiate, ceapa cerde si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu loboda si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

12.05.2015, 18:19

Anca daca-ti place hai la Turda la picnic

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:13

Foarte buna!

diaconta 1

15.05.2015, 09:03

Nu ma dau in vand dar ciorbita ta arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]