O ciorba perfecta pentru vara, usoara,consistenta, slab calorica !
Se iau legumele si se spala bine, se taie in cubulete toate , mai putin morcovul si ceapa care se baga in blender si se maruntesc bine, dar cat sa nu fie extrem de mici.
Se pune oala cu putin ulei in ea la incins,se adauga imediat ceapa cu morcovul din blender si se calesc pana ce-si lasa zeama si ceapa devine cristalina , apoi se adauga ardeiul gras verde, se caleste si el inca cateva minute cu restul compozitiei, apoi adaugam apa, sarea , amestecam putin,punem cartofii,zucchini-ul ,punem cele 500 grame de rosii pasate si cele 2 linguri de bulion,mai amestecam putin pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugam presarat varza si deasupra punem salata. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 40 minute si verificam din cand in cand ca sa nu dea pe afara compozitia pana ce aceasta incepe sa scada...dupa ce a scazut si varza-i lasata punem 500 grame de bors proaspat, lasam sa fiarba inca 10-15 minute, apoi presaram piperul si amestecam compozitia;adaugam cele 250 gr de bors proaspat ramas ;tocam patrunjel si presaram pe deasupra in timp ce clocoteste si inchidem focul !
1
Aveti grija sa nu ardeti ceapa daca o tocati in blender prea mica !!!