Ciorba de legume cu prosciuto

de Valclaudia in Ciorbe, 8 Noi 2014 | 3681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • cca 300 gr. prosciuto
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • putin usturoi granulat
  • 250 ml bors
  • sare si piper macinat dupa gust
  • verdeata proaspata (telina, patrunjel,marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu prosciuto:

Curatam si spalam legumele.

Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei.

Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute.

Morcovul se taie rondele, se adauga peste legumele din oala. Calim alte 2-3 minute.

Taiem feliile de prosciuto bucati, le adaugam in oala peste legumele sotate.

Punem cca 3l apa peste legume, adaugam boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam cubuletele de cartofi. Fierbem 15 minute.

Adaugam cubuletele de dovlecel, lasam la fiert la foc potrivit pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam pasta de tomate diluata in bors, apoi usturoi granulat dupa gust si la final presaram verdeata tocata.

Oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu prosciuto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza