Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Apr 2016 | 8498 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 legături lobodă 2 morcovi mici 1/2 țelină mică 4 fire ceapă verde 2 linguri orez brun 2 gălbenușuri 2 linguri smântână 2 linguri oțet 1 legătură mare leuștean sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână:

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.  Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă. Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală. Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute. Adăugăm loboda. Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul. Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine. Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula. Se potrivește gustul cu sare și oțet. Se stinge focul. Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt. Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

RODIMUR

234 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui