Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon

de Sidy in Bucatarasi celebri, 12 Iun 2011 | 9894 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa, inspirata din minunatele retete ale lui Horia Virlan... Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase de miel
  • 200 g carne miel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • tarhon
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 250 g macris(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon:

Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam sa fiarba si el.

Punem tarhonul , asezonam si mai lasam la fiert 5-10 minute.

Intr-un bol batem bine galbenusurile cu smantana, oprim focul si adaugam un polonic de ciorba peste galbenusuri.

Dregem ciorba cu galbenusurile cu smantana, amestecam sa se omogenizeze bine.

Daca nu puneti macris atunci acriti ciorba cu otet.

Presarati deasupra patrunjel verde tocat si serviti ciorba cu ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști