Ciorba de os afumat

de Ancutsa in Ciorbe, 3 Iun 2016 | 3574 vizualizari

 

Ciorba mea preferata este cea de os afumat, mi se pare foarte potrivita dupa sarbatori cand simtim nevoia sa ne curatim dupa atatea mancaruri grele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc afumate feliate;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa uscata;
  • 2 linguri de zarzavat de iarna (morcov, ardei gras verde, ardei gras rosu, radacina si frunze de telina)
  • 2 linguri de rosii pasate la conserva;
  • 1 lingura de orez;
  • 1 ou;
  • 1 varf de lingurita sare de lamaie;
  • 1 varf de lingurita sare;
  • Verdeturi: marar, patrunjel si leustean.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os afumat:

Se spala bine oasele de porc. Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa, cat sa acopere oasele.

Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine.

Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, zarzavatul, rosiile pasate.

Se adauga 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si se toarna in ciorba. Se amesteca bine.

Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt.

 

Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte.

 

Pofta Buna!

  

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/ciorba-de-os-afumat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita cu pulpa de porc