Ciorba de perisoare

de marianascarlat in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 3289 vizualizari

 

Pana acum am postat mai mult dulciuri. Dar eu prepar si alte mancaruri din cand in cand. Ciorba de perisoare e singura ciorba, in afara de cateva supe, pe care o mananca fiul meu pentru care gatesc eu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata amestec
  • 1-2 felii rasol de vita
  • 2 buc ceapa potrivita
  • 2 morcovi maricei
  • 1 telina mica
  • 1 buc radacina de parunjel
  • 1 buc pastarnac
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • 3/4 l bors de tarate sau mai mult, depinde cat de acru este borsul.
  • patrunjel verde, leustean
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun toata spuma pe care o lasa. Intre timp curat zarzavatul si il toc cubulete, folosesc doar o ceapa. Il adaug in oala cu feliile de rasol si dupa 30 de minute adaug si rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Las sa fiarba vreo 20 de minute dupa ce da in clocot si adaug si borsul pe care l-am fiert intre timp. Daca e cazul mai adaug si ceva apa pe care am fiert-o si pe ea.

Carnea tocata am pregatit-o deja. Am adaugat o ceapa tocata fin, am potrivit-o de sare si piper si am amestecat-o cu oul batut usor cu furculita. Confectionez perisoarele si le adaug  in oala. Cand incep sa se ridice la suprafata inseamna ca s-au fiert. Acum potivesc gustul de sare.

Cand gustul e cel pe care il doresc opresc focul, pun patrunjelul si mararul tocate fin si acopar oala cu un capac. Dupa ce las ciorba asa vreo 10 minute e numai buna de servit! Poftiti la masa!

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Cuvantul asta nu e in dictionar si eu nu stiu ce inseamana?

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (14)

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:33

Laura, bine ca m-ai luminat! intre timp vazusem ceva la o reteta si parca ma mai dumirisem putin!

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:36

Alexa_elena, simOna, MotanLaOale sunteti niste minunati ca v-ati facut timp sa comentati reteta mea! Multumesc!

diana_k 1

06.03.2013, 17:41

si mie imi place ciorbita de perisoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]