Ciorba de perisoare

de Alexandra Burz in Ciorbe, 22 Aug 2013 | 3383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 100 gr orez
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei
  • 3-4 l apa
  • tarhon in otet
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala bine legumele

Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper

Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute

Se adauga apa si se lasa la fiert cu putina sare

Din compozitia obtinuta din carne se fac "bulgarasi" rotunzi si se adauga in ciorba atunci cand aceasta clocote

Se mai lasa la fiert la foc mic, pentru ca sa nu se imprastie perisoarele aproximativ 20-25 minute

Se adauga sare si piper dupa gust

Cand este fiarta se ia de pe foc si se lasa la racit

Intr-un bol se amesteca cele doua oua ramase cu smantana si tarhonul tocat marunt

Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

 

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Dupa preferinta se poate adauga otet in farfurie

2

Se serveste cu ardei iute proaspat sau murat dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

22.08.2013, 22:44

O ciorbita ce imi place mult

dantes 1

23.08.2013, 07:43

interesant
Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:18

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu perisoare