Ciorba de perisoare cu bors si leustean

de Valclaudia in Ciorbe, 8 Mai 2015 | 13934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 cescuta de orez
  • cca 3l apa rece
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/4 lingurita mix din boabe de piper
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/4 l bors din comert
  • 2 foi de dafin
  • leustean proaspat tocat dupa gust
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu bors si leustean:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o punem la calit in 2-3 linguri de ulei.

Adaugam 1 morcov + 1 pastarnac trecute pe razatoarea fina.

Lasam la calit 2-3 minute, apoi adaugam telina si celalalt morcov taiate bucatele.

Adaugam in oala apa rece, mixul din boabe de piper, foile de dafin, pasta de tomate si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit cca 20 minute.

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu oul, cimbrul si orezul.

Adaugam sare si piper dupa gust, apoi formam cu mana perisoarele dupa marimea dorita si le adaugam in ciorba.

Acoperim oala si lasam sa fiarba pana se ridica perisoarele la suprafata.

Turnam borsul, lasam sa mai fiarba cca 5 minute, adaugam leustean verde proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu bors si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda