Ciorba de perisoare cu smantana

de adasev12 in Ciorbe, 11 Sep 2010 | 16146 vizualizari

 

cand eram acasa faceam ciorbita asta numai cu smantana...de altfel mai toate ciorbele le faceam cu smantana, dar acum nu prea mai pun smantana la ciorbe, fiindca sotul nu prea e adeptul ei...si cum gatesc doar pt el...asta este...oricum smantana se poate adauga in farfurie, fiecare dupa bunul plac...
cantitati exacte eu nu prea am la mancaruri, fiindca eu pe fac "dupa ochi"...doar orientativ am sa le trec, fiecare poate adapta cantitatile la nevoile sale...( cum de altfel fac si eu...)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata ( de care doriti si va place)
  • 2 maini d eorez
  • 1 ou
  • o mana d epesmet
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • frunze de telina si leustean
  • o ceapa
  • un ardei ( sau jumatate, am pus eu, fiindca aici sunt niste ardei imensi)
  • 2 morcovi
  • radacina de telina sau finocchio
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare.

se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine.

se scot legumele din oala, ardeiul se curata de pielita si se toaca marunt si se adauga la supa. eu nu-l toc ardeiul in ciorba fiindca e greu la stomac pielita de pe el. pana recent aruncam de tot , dar acum m-am gandit ca asa fara pielita se paote folosi, si da si gust mai bun.

se fac perisoare mititele cat sa bagi un ao data in gura si se adauga in oala dupa ce inainte ati turnat o ceasca de apa rece. lasati sa fiarba la foc mic. dupa ce a fiert vreo 10 min adaugati morcovii taiati rondele si bulionul si mai lasati sa fiarba  perisoarele bine. inacriti cu bors magic.

dupa ce ati inchis focul dregeti ciorba cu o maia dintr-un galbenus de ou si smantana, subtiati-o inati cu ciorba din oala, asa nu riscati sa se stranga oul...ceea ce este inestetic...apoi turnati in ciorba

ciorba se paote face si fara bulion...eu tre sa pun musai...ca sa nu fie alba...ca nu-i place sotului...

la masa se mai poate adauga smantana , fiecare dupa gust.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

11.09.2010, 22:32

Buna buna cu smantana!

Bucataras Medi 1

13.09.2010, 17:18

o am in plan ca prea mi-ati facut pofta cu aceasta ciorbica................

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu "taieturi"