Ciorba de perisoare cu smantana

de adasev12 in Ciorbe, 11 Sep 2010 | 15733 vizualizari

 

cand eram acasa faceam ciorbita asta numai cu smantana...de altfel mai toate ciorbele le faceam cu smantana, dar acum nu prea mai pun smantana la ciorbe, fiindca sotul nu prea e adeptul ei...si cum gatesc doar pt el...asta este...oricum smantana se poate adauga in farfurie, fiecare dupa bunul plac...
cantitati exacte eu nu prea am la mancaruri, fiindca eu pe fac "dupa ochi"...doar orientativ am sa le trec, fiecare poate adapta cantitatile la nevoile sale...( cum de altfel fac si eu...)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata ( de care doriti si va place)
  • 2 maini d eorez
  • 1 ou
  • o mana d epesmet
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • frunze de telina si leustean
  • o ceapa
  • un ardei ( sau jumatate, am pus eu, fiindca aici sunt niste ardei imensi)
  • 2 morcovi
  • radacina de telina sau finocchio
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare.

se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine.

se scot legumele din oala, ardeiul se curata de pielita si se toaca marunt si se adauga la supa. eu nu-l toc ardeiul in ciorba fiindca e greu la stomac pielita de pe el. pana recent aruncam de tot , dar acum m-am gandit ca asa fara pielita se paote folosi, si da si gust mai bun.

se fac perisoare mititele cat sa bagi un ao data in gura si se adauga in oala dupa ce inainte ati turnat o ceasca de apa rece. lasati sa fiarba la foc mic. dupa ce a fiert vreo 10 min adaugati morcovii taiati rondele si bulionul si mai lasati sa fiarba  perisoarele bine. inacriti cu bors magic.

dupa ce ati inchis focul dregeti ciorba cu o maia dintr-un galbenus de ou si smantana, subtiati-o inati cu ciorba din oala, asa nu riscati sa se stranga oul...ceea ce este inestetic...apoi turnati in ciorba

ciorba se paote face si fara bulion...eu tre sa pun musai...ca sa nu fie alba...ca nu-i place sotului...

la masa se mai poate adauga smantana , fiecare dupa gust.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

11.09.2010, 22:32

Buna buna cu smantana!

Bucataras Medi 1

13.09.2010, 17:18

o am in plan ca prea mi-ati facut pofta cu aceasta ciorbica................

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta