Ciorba de perisoare cu tarhon

de adela1981 in Ciorbe, 4 Mai 2012 | 5842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 400 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 50 gr orez
  • 200 gr smantana
  • tarhon maruntit in otet
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu tarhon:

In primul rand , punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba,  apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe razatoare si usturoiul pisat, spre final adaugam oul batut. Dam forma perisoarelor si le  punem la fiert in apa clocotita. Dupa ce a dat in clocot se ia spuma  ori de cate ori este nevoie, sa avem o ciorbica limpede.

Intre timp curatam legumele, le spalam si taiem marunt, apoi adaugam la ciorba. Condimentam cu putin sare si piper si lasam sa fiarba. Cand au fiert toate legumele si perisoarele, adaugam orezul spalat in mai multe ape, tarhonul maruntit si 1-2 linguri de otet aromatizat in care a stat tarhonul ( dupa gust) si lasam sa mai dea in clocot pana ce a fiert orezul. Orezul se poate fierbe separat in apa cu sare, apoi sa adaugati la ciorba. 

Se trage deoparte se lasa putin la racit apoi adaugam smantana. Este delicioasa! Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

05.05.2012, 16:04

buna ciorbica

diaconta 1

05.05.2012, 22:39

abia am terminat-o si deja imi faci pofta

jolygina 1

06.05.2012, 11:14

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata