Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de LUK in Ciorbe, 3 Ian 2011 | 12374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr carne tocata de porc
  • o jumatate de ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1-2 linguri de orez spalat
  • sare,piper,vegeta dupa gust
  • 2 morcovi mai mici
  • 1 patrunjel
  • 3-4l de apa
  • 200ml smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 200ml zeama de varza
  • 1-2 linguri de faina pentru modelat perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Morcovii si patrunjelul se rad pe razatoarea mare si se calesc in cele 2 linguri de ulei putin,pana cand se coloreaza uleiul portocaliu.Adaugam apa ,sarea si vegeta si lasam sa fiarba.Intre timp pregatim perisoarele astfel:

 Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica si se pun peste carnea tocata.Se bate oul cu putina sare si se adauga treptat peste carne amestecand cu mana.Eu nu l-am pus pe tot pentru ca ar fi fost prea moale compozitia(de aceea intotdeauna bat oul sparat,nu il pun intreg peste carne..in felul acesta pot sa pun doar cat e necesar).Adaugam piper si sare,amestecam foarte bine sa se omogenizeze.Apoi adaugam orezul si amestecam bine.Pe o farfurie punem faina.Luam cate un pic de carne,modelam bilute si le dam prin putina faina(in felul acesta nu se lipesc si nici nu se imprastie la fiert).Le asezam pe o farfurie pana cand fierbe apa.Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele una cate una,asteptam sa se ridice la suprafata apoi dam focul incet si le fierbem la foc mic o ora.

Dupa o ora adaugam zeama de varza si mai fierbem 5 minute.Oprim focul,gustam,potrivim daca mai e nevoie de sare si lasam sa se odihneasca 30 min.

Intr-un bol punem smantana,dupa ce s-a odihnit ciorba,luam cu polonicul ciorba si punem putin cate putin peste smantana pana cand aceasta ajunge la o temperatura apropiata cu cea a ciorbei,apoi o turnam peste ciorba din oala si amestecam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 17:13

Ce-mi plac ciorbele acrite iarna cu zeama de varza...............mmm.

kamy 1

05.01.2011, 17:25

si eu numai cu moare le acresc iarna...cat imi ajunge 5f

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:33

asta e tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu varza rosie