Ciorba de perisoare din carne de curcan

de katty in Curcan, 1 Mai 2016 | 4974 vizualizari

 

Retete de Pasti
 O ciorbita delicioasa pentru masa de Paste, daca nu va place mielul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de curcan tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana+pentru servit
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de curcan:

Amestecam  intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si  formam  cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator. Curatam ceapa, morcovul si telina si  le spalam bine. Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina cubulete. Incintam uleiul intr-o oala si punem morcovul si telina. Le calim 2-3 minute, apoi  le stingem cu  1 litru de apa. Adaugam ceapa tocata fin. Lasam legumele sa fiarba 5 minute, apoi punem perisoarele si cartoful curatat, spalat si taiat cubulete . Fierbem ciorba 20-25 minute. Daca este nevoie completam cu apa calda.Potrivim ciorba de sare si piper. Intrun castron batem smantana si galbenusurile. Adaugam cate putina ciorba fierbinte, batand energic cu o furculita. Stingem focul si turnam amestecul in ciorba. Servim ciorba fierbinte  cu patrunjel verde deasupra, cu smantana si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie curcan